1. Forum moved (you can use login and pass from old forum)
  2. Many discussions moved to the bugtracker

Implemented Multi-selected the soldiers to mass-equip them

Discussion in 'Data' started by makus, Apr 21, 2017.

  1. makus

    makus Designer, forum admin Administrator Designer/Artist
    31/56

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    192
    Likes Received:
    25
    Best Answers:
    2
    Multi-selected the soldiers to mass-equip them
    Code:
    https://www.youtube.com/watch?v=W2hD7JuXyLg&t=491s
     
  2. Istrebitel

    Istrebitel Well-Known Member Official Developer Administrator
    39/56

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    80
    Best Answers:
    1
    Is this a question? Or?
     
  3. makus

    makus Designer, forum admin Administrator Designer/Artist
    64/112

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    192
    Likes Received:
    25
    Best Answers:
    2
    its in case if some1 dont know
     
  4. Istrebitel

    Istrebitel Well-Known Member Official Developer Administrator
    39/56

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    80
    Best Answers:
    1
    Ah in that case yes, we remember vanilla had mass-equip and it will be implemented (maybe not in first release but eventually in 1,0)
     
  5. Mustang

    Mustang Megapol Agent Tester Researcher
    31/56

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    19
    Best Answers:
    0
    Wow I had no idea you could do this. Would've saved me a lot of time, haha. I always wished there was a way to save equipment templates that i could assign
     
    makus likes this.
  6. Istrebitel

    Istrebitel Well-Known Member Official Developer Administrator
    39/56

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    80
    Best Answers:
    1
    Yes, you can de-equip everything which left-top point is in a certain location (different kinds of items can be de-equipped this way), or equip same item to same location (only on units that have it free). This allowed quickly re-equipping squad.

    One big limitation was that you couldn't equip if there was not enough items for everybody. This was a problem because you could have a situation when, say, 10 soldiers have the same layout, and 3 of them lack an ammo clip in certain slot, and there are 5 ammo clips in stock. You can't equip an ammo clip on the empty slot if you select all 10, despite the fact there IS enough ammo to equip everybody because only 3 soldiers have an empty slot there.

    Anyways, this feature is understood so I'm marking it complete.
     
    makus likes this.
  7. Istrebitel

    Istrebitel Well-Known Member Official Developer Administrator
    39/56

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    189
    Likes Received:
    80
    Best Answers:
    1
    Okay actually this is not that simple to implement because we don't' have a control for it (yet). I mean, the interface element that will display a scrollable list of agents with an option to select multiples. But eventually this will be implemented.

    For now, I'm contemplating implementing equipment templates. Ctrl + 1...0 remembers a template, 1....0 applies it to current agent (strips everything and equips according to the template). This would be useful also since there is no auto-restock of ammo/grenades after mission, while this would allow you to quickly go through your agents and re-apply templates to them.
     
    makus likes this.

Share This Page